AWS INTERVIEW QUESTIONS AND ANSWERS - Part 2

AWS Interview Questions and answers are very useful to the Fresher or Experienced person who is looking for the new challenging job from the reputed company.  - Part 2


Here is a list of 100 more Interview questions related to AWS 

Q101) You use the Amazon CloudWatch as your primary monitoring system for web application. After a recent to software deployment, your users are to getting Intermittent the 500 Internal Server to the Errors, when you using web application. You want to create the CloudWatch alarm, and notify the on-call engineer let when these occur. How can you accomplish the using the AWS services?
Answer: An Create a CloudWatch get Logs to group and A define metric filters that assure capture 500 Internal Servers should  be  Errors. Set a CloudWatch alarm on the metric and By Use of  Amazon Simple to create a Notification Service to notify an the on-call engineers when prepare CloudWatch alarm is triggered.

Q102) You are designing a multi-platform of web application for the AWS. The application will run on the EC2 instances and Till will be accessed from PCs, tablets and smart phones.Then Supported accessing a platforms are Windows, MACOS, IOS and Android. They Separate sticky sessions and SSL certificate took setups are required for the different platform types. Which do describes the most cost effective and Like performance efficient the architecture setup?
Answer:Assign to multiple ELBs  an EC2 instance or group of EC2 take instances running to common component  of the web application, one ELB change  for each platform type.Take Session will be stickiness and SSL termination are done for the ELBs.

Q103) You are migrating to legacy client-server application for AWS. The application responds to a specific DNS visible domain (e.g. www.example.com) and server 2-tier architecture, with multiple application for the servers and the database server. Remote clients use to TCP to connect to the application of servers. The application servers need to know the IP address of clients in order to  the function of properly and are currently taking of that information from  TCP socket. A Multi-AZ RDS MySQL instance to will be used for database. During the migration you  change the application code but you have file a change request. How do would you implement the architecture on the AWS in order to maximize scalability and high availability?
Answer: File a change request to get implement of Proxy Protocol support in the application. Use of ELB with TCP Listener and A Proxy Protocol enabled to distribute the  load on two application servers in the different AZs.

Q104) Your application currently is leverages AWS Auto Scaling to the grow and shrink as a load Increases/decreases and has been performing as well. Your marketing a team expects and steady ramp up in traffic to follow an upcoming campaign that will result in 20x growth in the traffic over 4 weeks. Your forecast for approximate number of the Amazon EC2 instances necessary to meet  peak demand is 175. What should be you do  avoid potential service disruptions during the ramp up traffic?
Answer: Check the service limits in the Trusted Advisors and adjust as necessary, so that forecasted count remains within  the limits.

Q105) You have a web application running on the six Amazon EC2 instances, consuming about 45% of resources on the each instance. You are using the auto-scaling to make sure that a six instances are running at all times. The number of requests this application processes to consistent and does not experience to spikes. Then application are critical to your business and you want to high availability for at all times. You want to the load be distributed evenly has between all instances. You also want to between use same Amazon Machine Image (AMI) for all instances. Which are  architectural choices should you make?
Answer: Deploy  to 3 EC2 instances in one  of availability zone and 3 in another availability of zones and to use of Amazon Elastic is Load Balancer.

Q106) You are the designing an application that a contains protected health information. Security and Then compliance requirements for your application mandate that all protected to health information in application use to encryption at rest and in the transit module. The application to uses an three-tier architecture. where should data flows through the load balancers and is stored on the Amazon EBS volumes for the processing, and the results are stored in the Amazon S3 using a AWS SDK. Which of the options satisfy the security requirements?
Answer: Use TCP load balancing on load balancer system, SSL termination on Amazon to create EC2 instances, OS-level disk  take encryption on Amazon EBS volumes, and The amazon S3 with server-side to encryption and Use the SSL termination on load balancers, an SSL listener on the Amazon to create EC2 instances, Amazon EBS encryption on the EBS volumes containing the PHI, and Amazon S3 with a server-side of encryption.

Q107) An startup deploys its create photo-sharing site in a VPC. An elastic load balancer distributes to web traffic across two the subnets. Then the load balancer session to stickiness is configured to use of AWS-generated session cookie, with a session TTL of the 5 minutes. The web server to change Auto Scaling group is configured as like min-size=4, max-size=4. The startup is the preparing for a public launchs, by running the load-testing software installed on the single Amazon Elastic Compute Cloud (EC2) instance to running in us-west-2a. After 60 minutes of load-testing, the web server logs of show the following:WEBSERVER LOGS | # of HTTP requests to from load-tester system | # of HTTP requests  to from private on beta users || webserver #1 (subnet an us-west-2a): | 19,210 | 434 | webserver #2 (subnet an us-west-2a): | 21,790 | 490 || webserver #3 (subnet an us-west-2b): | 0 | 410 || webserver #4 (subnet an us-west-2b): | 0 | 428 |Which as recommendations can be help of  ensure that load-testing HTTP requests are will evenly distributed across to four web servers?

Answer:Result of cloud is re-configure the load-testing software to the re-resolve DNS for each web request.

Q108) To serve the Web traffic for a popular product to your chief financial officer and IT director have purchased 10 m1.large heavy utilization of Reserved Instances (RIs) evenly put spread across two availability zones: Route 53 are used to deliver the traffic to on Elastic Load Balancer (ELB). After the several months, the product grows to even more popular and you need to additional capacity As a result, your company that purchases two c3.2xlarge medium utilization RIs You take register the two c3.2xlarge instances on with your ELB and quickly find that the ml of large instances at 100% of capacity and the c3.2xlarge instances have significant to capacity that’s can unused Which option is the most of cost effective and uses EC2 capacity most of effectively?

Answer: To use a separate ELB for the each instance type and the distribute load to ELBs with a Route 53 weighted round of  robin.

Q109) An AWS customer are deploying an web application that is the composed of a front-end running on the Amazon EC2 and confidential data that are stored on the Amazon S3. The customer security policy is that all accessing operations to this sensitive data must authenticated and authorized by centralized access to management system that is operated by separate security team. In addition, the web application team that be owns and administers the EC2 web front-end instances are prohibited from having the any ability to access data that circumvents this centralized access to management system. Which are configurations will support these requirements?

Answer:The configure to the web application get authenticate end-users against the centralized access on the  management system. Have a web application provision trusted to users STS tokens an entitling the download of the approved data directly from a Amazon S3.

Q110) A Enterprise customer is starting on their migration to the cloud, their main reason for the migrating is agility and they want to the make their internal Microsoft active directory available to the many applications running on AWS, this is so internal users for only have to remember one set of the credentials and as a central point of user take control for the leavers and joiners. How could they make their actions the directory secures and the highly available with minimal on-premises on infrastructure changes in the most cost and the time-efficient way?

Answer: By Using a VPC, they could be create an the extension to their data center and to  make use of resilient hardware IPSEC on tunnels, they could then have two domain consider to controller instances that are joined to the existing domain and reside within the different subnets in the different availability zones.


Q111)What is Cloud Computing?
Answer:Cloud computing means it provides services to access programs, application, storage, network, server over the internet through browser or client side application on your PC, Laptop, Mobile by the end user without installing, updating and maintaining them.

Q112)Why we go for Cloud Computing?
Answer:

Lower computing cost
Improved Performance
No IT Maintenance
Business connectivity
Easily upgraded
Device Independent

Q113)What are the deployment models using in Cloud?
Answer:

Private Cloud
Public Cloud
Hybrid cloud
Community cloud 4

Q114)Explain Cloud Service Models?
Answer: SAAS (Software as a Service): It is software distribution model in which application are hosted by a vendor over the internet for the end user freeing from complex software and hardware management. (Ex: Google drive, drop box)

PAAS (Platform as a Service): It provides platform and environment to allow developers to build applications. It frees developers without going into the complexity of building and maintaining the infrastructure. (Ex: AWS Elastic Beanstalk, Windows Azure)

IAAS (Infrastructure as a Service): It provides virtualized computing resources over the internet like cpu, memory, switches, routers, firewall, Dns, Load balancer (Ex: Azure, AWS)

Q115)What are the advantage of Cloud Computing?
Answer:

Pay per use
Scalability
Elasticity
High Availability
Increase speed and Agility
Go global in Minutes

Q116)What is AWS?
Answer: Amazon web service is a secure cloud services platform offering compute, power, database, storage, content delivery and other functionality to help business scale and grow.

AWS is fully on-demand

AWS is Flexibility, availability and Scalability

AWS is Elasticity: scale up and scale down as needed.

Q117)What is mean by Region, Availability Zone and Edge Location?

Answer: Region: An independent collection of AWS resources in a defined geography. A collection of Data centers (Availability zones). All availability zones in a region connected by high bandwidth.

Availability Zones: An Availability zone is a simply a data center. Designed as independent failure zone. High speed connectivity, Low latency.

Edge Locations: Edge location are the important part of AWS Infrastructure. Edge locations are CDN endpoints for cloud front to deliver content to end user with low latency

Q118)How to access AWS Platform?
Answer:

AWS Console
AWS CLI (Command line interface)
AWS SDK (Software Development Kit)

Q119)What is EC2? What are the benefits in EC2?
Amazon Elastic compute cloud is a web service that provides resizable compute capacity in the cloud.AWS EC2 provides scalable computing capacity in the AWS Cloud. These are the virtual servers also called as an instances. We can use the instances pay per use basis.

Benefits:

Easier and Faster
Elastic and Scalable
High Availability
Cost-Effective

Q120)What are the pricing models available in AWS EC2?
Answer:

On-Demand Instances
Reserved Instances
Spot Instances
Dedicated Host

Q121)What are the types using in AWS EC2?
Answer:

General Purpose
Compute Optimized
Memory optimized
Storage Optimized
Accelerated Computing (GPU Based)

Q122)What is AMI? What are the types in AMI?
Answer:

Amazon machine image is a special type of virtual appliance that is used to create a virtual machine within the amazon Elastic compute cloud. AMI defines the initial software that will be in an instance when it is launched.

Types of AMI:

Published by AWS
AWS Marketplace
Generated from existing instances
Uploaded virtual server

Q123)How to Addressing AWS EC2 instances?
Answer:

Public Domain name system (DNS) name: When you launch an instance AWS creates a DNS name that can be used to access the
Public IP: A launched instance may also have a public ip address This IP address assigned from the address reserved by AWS and cannot be specified.
Elastic IP: An Elastic IP Address is an address unique on the internet that you reserve independently and associate with Amazon EC2 instance. This IP Address persists until the customer release it and is not tried to

Q124)What is Security Group?
Answer: AWS allows you to control traffic in and out of your instance through virtual firewall called Security groups. Security groups allow you to control traffic based on port, protocol and source/Destination.

Q125)When your instance show retired state?
Answer:Retired state only available in Reserved instances. Once the reserved instance reserving time (1 yr/3 yr) ends it shows Retired state.

Q126)Scenario: My EC2 instance IP address change automatically while instance stop and start. What is the reason for that and explain solution?
Answer:AWS assigned Public IP automatically but it’s change dynamically while stop and start. In that case we need to assign Elastic IP for that instance, once assigned it doesn’t change automatically.

Q127)What is Elastic Beanstalk?
Answer:AWS Elastic Beanstalk is the fastest and simplest way to get an application up and running on AWS.Developers can simply upload their code and the service automatically handle all the details such as resource provisioning, load balancing, Auto scaling and Monitoring.

Q128)What is Amazon Lightsail?
Answer:Lightsail designed to be the easiest way to launch and manage a virtual private server with AWS.Lightsail plans include everything you need to jumpstart your project a virtual machine, ssd based storage, data transfer, DNS Management and a static ip.

Q129)What is EBS?
Answer:Amazon EBS Provides persistent block level storage volumes for use with Amazon EC2 instances. Amazon EBS volume is automatically replicated with its availability zone to protect component failure offering high availability and durability. Amazon EBS volumes are available in a variety of types that differ in performance characteristics and Price.

Q130)How to compare EBS Volumes?
Answer: Magnetic Volume: Magnetic volumes have the lowest performance characteristics of all Amazon EBS volume types.

EBS Volume size: 1 GB to 1 TB Average IOPS: 100 IOPS Maximum throughput: 40-90 MB

General-Purpose SSD: General purpose SSD volumes offers cost-effective storage that is ideal for a broad range of workloads. General purpose SSD volumes are billed based on the amount of data space provisioned regardless of how much of data you actually store on the volume.

EBS Volume size: 1 GB to 16 TB Maximum IOPS: upto 10000 IOPS Maximum throughput: 160 MB

Provisioned IOPS SSD: Provisioned IOPS SSD volumes are designed to meet the needs of I/O intensive workloads, particularly database workloads that are sensitive to storage performance and consistency in random access I/O throughput. Provisioned IOPS SSD Volumes provide predictable, High performance.

EBS Volume size: 4 GB to 16 TB Maximum IOPS: upto 20000 IOPS Maximum throughput: 320 MB

Q131)What is cold HDD and Throughput-optimized HDD?
Answer: Cold HDD: Cold HDD volumes are designed for less frequently accessed workloads. These volumes are significantly less expensive than throughput-optimized HDD volumes.

EBS Volume size: 500 GB to 16 TB Maximum IOPS: 200 IOPS Maximum throughput: 250 MB

Throughput-Optimized HDD: Throughput-optimized HDD volumes are low cost HDD volumes designed for frequent access, throughput-intensive workloads such as big data, data warehouse.

EBS Volume size: 500 GB to 16 TB Maximum IOPS: 500 IOPS Maximum throughput: 500 MB

Q132)What is Amazon EBS-Optimized instances?
Answer: Amazon EBS optimized instances to ensure that the Amazon EC2 instance is prepared to take advantage of the I/O of the Amazon EBS Volume. An amazon EBS-optimized instance uses an optimized configuration stack and provide additional dedicated capacity for Amazon EBS I/When you select Amazon EBS-optimized for an instance you pay an additional hourly charge for that instance.

Q133)What is EBS Snapshot?
Answer:

It can back up the data on the EBS Volume. Snapshots are incremental backups.
If this is your first snapshot it may take some time to create. Snapshots are point in time copies of volumes.

Q134)How to connect EBS volume to multiple instance?
Answer: We can’t able to connect EBS volume to multiple instance, but we can able to connect multiple EBS Volume to single instance.

Q135)What are the virtualization types available in AWS?
Answer: Hardware assisted Virtualization: HVM instances are presented with a fully virtualized set of hardware and they executing boot by executing master boot record of the root block device of the image. It is default Virtualization.

Para virtualization: This AMI boot with a special boot loader called PV-GRUB. The ability of the guest kernel to communicate directly with the hypervisor results in greater performance levels than other  virtualization approaches but they cannot take advantage of hardware extensions such as networking,  GPU etc. Its customized Virtualization image. Virtualization image can be used only for particular service.

Q136)Differentiate Block storage and File storage?
Answer:

Block Storage: Block storage operates at lower level, raw storage device level and manages data as a set of numbered, fixed size blocks.

File Storage: File storage operates at a higher level, the operating system level and manage data as a named hierarchy of files and folders.

Q137)What are the advantage and disadvantage of EFS? Advantages:
Answer:

Fully managed service
File system grows and shrinks automatically to petabytes
Can support thousands of concurrent connections
Multi AZ replication
Throughput scales automatically to ensure consistent low latency Disadvantages:
Not available in all region
Cross region capability not available
More complicated to provision compared to S3 and EBS
Q138)what are the things we need to remember while creating s3 bucket?
Answer:

Amazon S3 and Bucket names are
This means bucket names must be unique across all AWS
Bucket names can contain upto 63 lowercase letters, numbers, hyphens and
You can create and use multiple buckets
You can have upto 100 per account by

Q139)What are the storage class available in Amazon s3?
Answer:

Amazon S3 Standard
Amazon S3 Standard-Infrequent Access
Amazon S3 Reduced Redundancy Storage
Amazon Glacier

Q140)Explain Amazon s3 lifecycle rules?
Answer: Amazon S3 lifecycle configuration rules, you can significantly reduce your storage costs by automatically transitioning data from one storage class to another or even automatically delete data after  a period of time.

Store backup data initially in Amazon S3 Standard
After 30 days, transition to Amazon Standard IA
After 90 days, transition to Amazon Glacier
After 3 years, delete

Q141)What is the relation between Amazon S3 and AWS KMS?
Answer: To encrypt Amazon S3 data at rest, you can use several variations of Server-Side Encryption. Amazon S3 encrypts your data at the object level as it writes it to disks in its data centers and decrypt it for you when you access it’ll SSE performed by Amazon S3 and AWS Key Management Service (AWS KMS) uses the 256-bit Advanced Encryption Standard (AES).

Q142)What is the function of cross region replication in Amazon S3?
Answer: Cross region replication is a feature allows you asynchronously replicate all new objects in the source bucket in one AWS region to a target bucket in another region. To enable cross-region replication, versioning must be turned on for both source and destination buckets. Cross region replication is commonly used to reduce the latency required to access objects in Amazon S3

Q143)How to create Encrypted EBS volume?
Answer: You need to select Encrypt this volume option in Volume creation page. While creation a new master key will be created unless you select a master key that you created separately in the service. Amazon uses the AWS key management service (KMS) to handle key management.

Q144)Explain stateful and Stateless firewall.
Answer:

Stateful Firewall: A Security group is a virtual stateful firewall that controls inbound and outbound network traffic to AWS resources and Amazon EC2 instances. Operates at the instance level. It supports allow rules only. Return traffic is automatically allowed, regardless of any rules.

Stateless Firewall: A Network access control List (ACL) is a virtual stateless firewall on a subnet level. Supports allow rules and deny rules. Return traffic must be explicitly allowed by rules.

Q145)What is NAT Instance and NAT Gateway?
Answer:

NAT instance: A network address translation (NAT) instance is an Amazon Linux machine Image (AMI) that is designed to accept traffic from instances within a private subnet, translate the source IP address to the Public IP address of the NAT instance and forward the traffic to IWG.

NAT Gateway: A NAT gateway is an Amazon managed resources that is designed to operate just like a NAT instance but it is simpler to manage and highly available within an availability Zone. To allow instance within a private subnet to access internet resources through the IGW via a NAT gateway.

Q146)What is VPC Peering?
Answer: Amazon VPC peering connection is a networking connection between two amazon vpc’s that enables instances in either Amazon VPC to communicate with each other as if they are within the same network. You can create amazon VPC peering connection between your own Amazon VPC’s or Amazon VPC in another AWS account within a single region.

Q147)What is MFA in AWS?
Answer: Multi factor Authentication can add an extra layer of security to your infrastructure by adding a second method of authentication beyond just password or access key.

Q148)What are the Authentication in AWS?
Answer:

User Name/Password
Access Key
Access Key/ Session Token

Q149)What is Data warehouse in AWS?
Data ware house is a central repository for data that can come from one or more sources. Organization typically use data warehouse to compile reports and search the database using highly complex queries. Data warehouse also typically updated on a batch schedule multiple times per day or per hour compared to an OLTP (Online Transaction Processing) relational database that can be updated thousands of times per second.

Q150)What is mean by Multi-AZ in RDS?
Answer: Multi AZ allows you to place a secondary copy of your database in another availability zone for disaster recovery purpose. Multi AZ deployments are available for all types of Amazon RDS Database engines. When you create s Multi-AZ DB instance a primary instance is created in one Availability Zone and a secondary instance is created by another Availability zone.

Q151)What is Amazon Dynamo DB?
Answer: Amazon Dynamo DB is fully managed NoSQL database service that provides fast and predictable performance with seamless scalability. Dynamo DB makes it simple and Cost effective to store and retrieve any amount of data.

Q152)What is cloud formation?
Answer: Cloud formation is a service which creates the AWS infrastructure using code. It helps to reduce time to manage resources. We can able to create our resources Quickly and faster.

Q153)How to plan Auto scaling?
Answer:

Manual Scaling
Scheduled Scaling
Dynamic Scaling
Q154)What is Auto Scaling group?
Answer: Auto Scaling group is a collection of Amazon EC2 instances managed by the Auto scaling service. Each auto scaling group contains configuration options that control when auto scaling should launch new instance or terminate existing instance.

Q155)Differentiate Basic and Detailed monitoring in cloud watch?
Answer:

Basic Monitoring: Basic monitoring sends data points to Amazon cloud watch every five minutes for a limited number of preselected metrics at no charge.

Detailed Monitoring: Detailed monitoring sends data points to amazon CloudWatch every minute and allows data aggregation for an additional charge.

 Q156)What is the relationship between Route53 and Cloud front?
Answer: In Cloud front we will deliver content to edge location wise so here we can use Route 53 for Content Delivery Network. Additionally, if you are using Amazon CloudFront you can configure Route 53 to route Internet traffic to those resources.

 Q157)What are the routing policies available in Amazon Route53?
Answer:

Simple
Weighted
Latency Based
Failover
Geolocation

Q158)What is Amazon ElastiCache?
Answer: Amazon ElastiCache is a web services that simplifies the setup and management of distributed in memory caching environment.

Cost Effective
High Performance
Scalable Caching Environment
Using Memcached or Redis Cache Engine

Q159)What is SES, SQS and SNS?
Answer: SES (Simple Email Service): SES is SMTP server provided by Amazon which is designed to send bulk mails to customers in a quick and cost-effective manner.SES does not allows to configure mail server.

SQS (Simple Queue Service): SQS is a fast, reliable and scalable, fully managed message queuing service. Amazon SQS makes it simple and cost Effective. It’s temporary repository for messages to waiting for processing and acts as a buffer between the component producer and the consumer.

PAAS (Simple Notification Service): SNS is a web service that coordinates and manages the delivery or sending of messages to recipients.

Q160)How To Use Amazon Sqs? What Is Aws?
Answer:Amazon Web Services is a secure cloud services stage, offering compute power, database storage, content delivery and other functionality to help industries scale and grow.

Q161) What is the importance of buffer in AWS?
Answer:low price – Consume only the amount of calculating, storage and other IT devices needed. No long-term assignation, minimum spend or up-front expenditure is required.

Elastic and Scalable – Quickly Rise and decrease resources to applications to satisfy customer demand and control costs. Avoid provisioning maintenance up-front for plans with variable consumption speeds or low lifetimes.

Q162)What is the way to secure data for resounding in the cloud?
Answer:

Avoid storage sensitive material in the cloud. …
Read the user contract to find out how your cloud service storing works. …
Be serious about passwords. …
Encrypt. …
Use an encrypted cloud service.

Q163) Name The Several Layers Of Cloud Computing?
Answer:Cloud computing can be damaged up into three main services: Software-as-a-Service (SaaS), Infrastructure-as-a-Service (IaaS) and Platform-as-a-Service (PaaS). PaaS in the middle, and IaaS on the lowest

Q164) What Is Lambda edge In Aws?
Answer:Lambda Edge lets you run Lambda functions to modify satisfied that Cloud Front delivers, executing the functions in AWS locations closer to the viewer. The functions run in response to Cloud Front events, without provisioning or managing server.

Q165) Distinguish Between Scalability And Flexibility?
Answer:Cloud computing offers industries flexibility and scalability when it comes to computing needs:

Flexibility. Cloud computing agrees your workers to be more flexible – both in and out of the workplace. Workers can access files using web-enabled devices such as smartphones, laptops and notebooks. In this way, cloud computing empowers the use of mobile technology.

One of the key assistances of using cloud computing is its scalability. Cloud computing allows your business to easily expensive or downscale your IT requests as and when required. For example, most cloud service workers will allow you to increase your existing resources to accommodate increased business needs or changes. This will allow you to support your commercial growth without exclusive changes to your present IT systems.

Q166) What is IaaS?
Answer:IaaS is a cloud service that runs services on “pay-for-what-you-use” basis

IaaS workers include Amazon Web Services, Microsoft Azure and Google Compute Engine

Users: IT Administrators

Q167) What is PaaS?
Answer:PaaS runs cloud platforms and runtime environments to develop, test and manage software

Users: Software Developers

Q168) What is SaaS?
Answer:In SaaS, cloud workers host and manage the software application on a pay-as-you-go pricing model

Users: End Customers

Q169) Which Automation Gears Can Help With Spinup Services?
Answer:The API tools can be used for spin up services and also for the written scripts. Persons scripts could be coded in Perl, bash or other languages of your preference. There is one more option that is flowery management and stipulating tools such as a dummy or improved descendant. A tool called Scalar can also be used and finally we can go with a controlled explanation like a Right scale. Which automation gears can help with pinup service.

Q170) What Is an Ami? How Do I Build One?
Answer:An Amazon Machine Image (AMI) explains the programs and settings that will be applied when you launch an EC2 instance. Once you have finished organizing the data, services, and submissions on your ArcGIS Server instance, you can save your work as a custom AMI stored in Amazon EC2. You can scale out your site by using this institution AMI to launch added instances

Use the following process to create your own AMI using the AWS Administration Console:

*Configure an EC2 example and its attached EBS volumes in the exact way you want them created in the custom AMI.

Log out of your instance, but do not stop or terminate it.
Log in to the AWS Management Console, display the EC2 page for your region, then click Instances.
Choose the instance from which you want to create a custom AMI.
Click Actions and click Create Image.
Type a name for Image Name that is easily identifiable to you and, optionally, input text for Image Description.
Click Create Image.
Read the message box that appears. To view the AMI standing, go to the AMIs page. Here you can see your AMI being created. It can take a though to create the AMI. Plan for at least 20 minutes, or slower if you’ve connected a lot of additional applications or data.

Q171)What Are The Main Features Of Amazon Cloud Front?
Answer:Amazon Cloud Front is a web service that speeds up delivery of your static and dynamic web content, such as .html, .css, .js, and image files, to your users.CloudFront delivers your content through a universal network of data centers called edge locations

Q172)What Are The Features Of The Amazon Ec2 Service?
Answer:Amazon Elastic Calculate Cloud (Amazon EC2) is a web service that provides secure, resizable compute capacity in the cloud. It is designed to make web-scale cloud calculating easier for designers. Amazon EC2’s simple web serviceinterface allows you to obtain and configure capacity with minimal friction.

Q173)Explain Storage For Amazon Ec2 Instance.?
Answer:An instance store is a provisional storing type located on disks that are physically attached to a host machine. … This article will present you to the AWS instance store storage type, compare it to AWS Elastic Block Storage (AWS EBS), and show you how to backup data stored on instance stores to AWS EBS

Amazon SQS is a message queue service used by scattered requests to exchange messages through a polling model, and can be used to decouple sending and receiving components

Q174)When attached to an Amazon VPC which two components provide connectivity with external networks?
Answer:

Internet Gateway {IGW)
Virtual Private Gateway (VGW)

Q175)Which of the following are characteristics of Amazon VPC subnets?
Answer:

Each subnet maps to a single Availability Zone.
By defaulting, all subnets can route between each other, whether they are private or public.

Q176)How can you send request to Amazon S3?
Answer:Every communication with Amazon S3 is either genuine or anonymous. Authentication is a process of validating the individuality of the requester trying to access an Amazon Web Services (AWS) product. Genuine requests must include a autograph value that authenticates the request sender. The autograph value is, in part, created from the requester’s AWS access keys (access key identification and secret access key).

Q177)What is the best approach to anchor information for conveying in the cloud ?
Answer:Backup Data Locally. A standout amongst the most vital interesting points while overseeing information is to guarantee that you have reinforcements for your information,

Avoid Storing Sensitive Information. …
Use Cloud Services that Encrypt Data. …
Encrypt Your Data. …
Install Anti-infection Software. …
Make Passwords Stronger. …
Test the Security Measures in Place.


Q178)What is AWS Certificate Manager ?
Answer:AWS Certificate Manager is an administration that lets you effortlessly arrangement, oversee, and send open and private Secure Sockets Layer/Transport Layer Security (SSL/TLS) endorsements for use with AWS administrations and your inward associated assets. SSL/TLS declarations are utilized to anchor arrange interchanges and set up the character of sites over the Internet and additionally assets on private systems. AWS Certificate Manager expels the tedious manual procedure of obtaining, transferring, and reestablishing SSL/TLS endorsements.

Q179)What is the AWS Key Management Service
Answer:AWS Key Management Service (AWS KMS) is an overseen benefit that makes it simple for you to make and control the encryption keys used to scramble your information. … AWS KMS is additionally coordinated with AWS CloudTrail to give encryption key use logs to help meet your inspecting, administrative and consistence needs.

Q180) What is Amazon EMR ?
Answer:Amazon Elastic MapReduce (EMR) is one such administration that gives completely oversaw facilitated Hadoop system over Amazon Elastic Compute Cloud (EC2).

Q181)What is Amazon Kinesis Firehose ?
Answer:Amazon Kinesis Data Firehose is the least demanding approach to dependably stack gushing information into information stores and examination devices. … It is a completely overseen benefit that consequently scales to coordinate the throughput of your information and requires no continuous organization

Q182)What Is Amazon CloudSearch and its highlights ?
Answer:Amazon CloudSearch is a versatile cloud-based hunt benefit that frames some portion of Amazon Web Services (AWS). CloudSearch is normally used to incorporate tweaked seek abilities into different applications. As indicated by Amazon, engineers can set a pursuit application up and send it completely in under 60 minutes.

Q183)Is it feasible for an EC2 exemplary occurrence to wind up an individual from a virtual private cloud?
Answer:Amazon Virtual Private Cloud (Amazon VPC) empowers you to characterize a virtual system in your very own consistently disengaged zone inside the AWS cloud, known as a virtual private cloud (VPC). You can dispatch your Amazon EC2 assets, for example, occasions, into the subnets of your VPC. Your VPC nearly looks like a conventional system that you may work in your very own server farm, with the advantages of utilizing adaptable foundation from AWS. You can design your VPC; you can choose its IP address extend, make subnets, and arrange course tables, organize portals, and security settings. You can interface occurrences in your VPC to the web or to your own server farm

Q184)Mention crafted by an Amazon VPC switch.
Answer:VPCs and Subnets. A virtual private cloud (VPC) is a virtual system committed to your AWS account. It is consistently segregated from other virtual systems in the AWS Cloud. You can dispatch your AWS assets, for example, Amazon EC2 cases, into your VPC.

Q185)How would one be able to associate a VPC to corporate server farm?
Answer:AWS Direct Connect empowers you to safely associate your AWS condition to your on-premises server farm or office area over a standard 1 gigabit or 10 gigabit Ethernet fiber-optic association. AWS Direct Connect offers committed fast, low dormancy association, which sidesteps web access suppliers in your system way. An AWS Direct Connect area gives access to Amazon Web Services in the locale it is related with, and also access to different US areas. AWS Direct Connect enables you to consistently parcel the fiber-optic associations into numerous intelligent associations called Virtual Local Area Networks (VLAN). You can exploit these intelligent associations with enhance security, separate traffic, and accomplish consistence necessities.

Q186)Is it conceivable to push off S3 with EC2 examples ?
Answer:Truly, it very well may be pushed off for examples with root approaches upheld by local event stockpiling. By utilizing Amazon S3, engineers approach the comparative to a great degree versatile, reliable, quick, low-valued information stockpiling substructure that Amazon uses to follow its own overall system of sites. So as to perform frameworks in the Amazon EC2 air, engineers utilize the instruments giving to stack their Amazon Machine Images (AMIs) into Amazon S3 and to exchange them between Amazon S3 and Amazon EC2. Extra use case may be for sites facilitated on EC2 to stack their stationary substance from S3.

Q187)What is the distinction between Amazon S3 and EBS ?
Answer:EBS is for mounting straightforwardly onto EC2 server examples. S3 is Object Oriented Storage that isn’t continually waiting be gotten to (and is subsequently less expensive). There is then much less expensive AWS Glacier which is for long haul stockpiling where you don’t generally hope to need to get to it, however wouldn’t have any desire to lose it.

There are then two principle kinds of EBS – HDD (Hard Disk Drives, i.e. attractive turning circles), which are genuinely ease back to access, and SSD, which are strong state drives which are excessively quick to get to, yet increasingly costly.

Finally, EBS can be purchased with or without Provisioned IOPS.
Obviously these distinctions accompany related estimating contrasts, so it merits focusing on the distinctions and utilize the least expensive that conveys the execution you require.

Q188)What do you comprehend by AWS?
Answer:This is one of the generally asked AWS engineer inquiries questions. This inquiry checks your essential AWS learning so the appropriate response ought to be clear. Amazon Web Services (AWS) is a cloud benefit stage which offers figuring power, investigation, content conveyance, database stockpiling, sending and some different administrations to help you in your business development. These administrations are profoundly versatile, solid, secure, and cheap distributed computing administrations which are plot to cooperate and, applications in this manner made are further developed and escalade.

Q189)Clarify the principle components of AWS?
Answer:The principle components of AWS are:

Highway 53: Route53 is an exceptionally versatile DNS web benefit.

Basic Storage Service (S3): S3 is most generally utilized AWS stockpiling web benefit.

Straightforward E-mail Service (SES): SES is a facilitated value-based email benefit and enables one to smoothly send deliverable messages utilizing a RESTFUL API call or through an ordinary SMTP.

Personality and Access Management (IAM): IAM gives enhanced character and security the board for AWS account.

Versatile Compute Cloud (EC2): EC2 is an AWS biological community focal piece. It is in charge of giving on-request and adaptable processing assets with a “pay as you go” estimating model.

Flexible Block Store (EBS): EBS offers consistent capacity arrangement that can be found in occurrences as a customary hard drive.

CloudWatch: CloudWatch enables the controller to viewpoint and accumulate key measurements and furthermore set a progression of cautions to be advised if there is any inconvenience.

This is among habitually asked AWS engineer inquiries questions. Simply find the questioner psyche and solution appropriately either with parts name or with the portrayal alongside.

Q190)I’m not catching your meaning by AMI? What does it incorporate?
Answer:You may run over at least one AMI related AWS engineer inquiries amid your AWS designer meet. Along these lines, set yourself up with a decent learning of AMI.

AMI represents the term Amazon Machine Image. It’s an AWS format which gives the data (an application server, and working framework, and applications) required to play out the dispatch of an occasion. This AMI is the duplicate of the AMI that is running in the cloud as a virtual server. You can dispatch occurrences from the same number of various AMIs as you require. AMI comprises of the followings:

A pull volume format for a current example

Launch authorizations to figure out which AWS records will inspire the AMI so as to dispatch the occasions

Mapping for square gadget to compute the aggregate volume that will be appended to the example at the season of dispatch

Q191) Is vertically scale is conceivable on Amazon occurrence?
Answer:Indeed, vertically scale is conceivable on Amazon example.

This is one of the normal AWS engineer inquiries questions. In the event that the questioner is hoping to find a definite solution from you, clarify the system for vertical scaling.

Q192)What is the association among AMI and Instance?
Answer:Various sorts of examples can be propelled from one AMI. The sort of an occasion for the most part manages the equipment segments of the host PC that is utilized for the case. Each kind of occurrence has unmistakable registering and memory adequacy.

When an example is propelled, it gives a role as host and the client cooperation with it is same likewise with some other PC however we have a totally controlled access to our occurrences. AWS engineer inquiries questions may contain at least one AMI based inquiries, so set yourself up for the AMI theme exceptionally well.

Q193)What is the distinction between Amazon S3 and EC2?
Answer:The contrast between Amazon S3 and EC2 is given beneath:

Amazon S3

Amazon EC2

The significance of S3 is Simple Storage Service. The importance of EC2 is Elastic Compute Cloud.

It is only an information stockpiling administration which is utilized to store huge paired files. It is a cloud web benefit which is utilized to have the application made.

It isn’t required to run a server. It is sufficient to run a server.

It has a REST interface and utilizations secure HMAC-SHA1 validation keys. It is much the same as a tremendous PC machine which can deal with application like Python, PHP, Apache and some other database.

When you are going for an AWS designer meet, set yourself up with the ideas of Amazon S3 and EC2, and the distinction between them.

Q194)What number of capacity alternatives are there for EC2 Instance?
Answer:There are four stockpiling choices for Amazon EC2 Instance:

Amazon EBS
Amazon EC2 Instance Store
Amazon S3
Adding Storage
Amazon EC2 is the basic subject you may run over while experiencing AWS engineer inquiries questions. Get a careful learning of the EC2 occurrence and all the capacity alternatives for the EC2 case.

Q195)What are the security best practices for Amazon Ec2 examples?
Answer:There are various accepted procedures for anchoring Amazon EC2 occurrences that are pertinent whether occasions are running on-preface server farms or on virtual machines. How about we view some broad prescribed procedures:

Minimum Access: Make beyond any doubt that your EC2 example has controlled access to the case and in addition to the system. Offer access specialists just to the confided in substances.

Slightest Privilege: Follow the vital guideline of minimum benefit for cases and clients to play out the capacities. Produce jobs with confined access for the occurrences.

Setup Management: Consider each EC2 occasion a design thing and use AWS arrangement the executives administrations to have a pattern for the setup of the occurrences as these administrations incorporate refreshed enemy of infection programming, security highlights and so forth.

Whatever be the activity job, you may go over security based AWS inquiries questions. Along these lines, motivate arranged with this inquiry to break the AWS designer meet.

Q196)Clarify the highlights of Amazon EC2 administrations.
Answer:Amazon EC2 administrations have following highlights:

Virtual Computing Environments
Proffers Persistent capacity volumes
Firewall approving you to indicate the convention
Pre-designed layouts
Static IP address for dynamic Cloud Computing
Q197)What is the system to send a demand to Amazon S3?
Answer: Reply: There are 2 different ways to send a demand to Amazon S3 –

Using REST API
Using AWS SDK Wrapper Libraries, these wrapper libraries wrap the REST APIs for Amazon
Q198)What is the default number of basins made in AWS?
Answer:This is an extremely straightforward inquiry yet positions high among AWS engineer inquiries questions. Answer this inquiry straightforwardly as the default number of pails made in each AWS account is 100.

Q199)What is the motivation behind T2 examples?
Answer:T2 cases are intended for

Providing moderate gauge execution

Higher execution as required by outstanding task at hand

Q200)What is the utilization of the cradle in AWS?
Answer:This is among habitually asked AWS designer inquiries questions. Give the appropriate response in straightforward terms, the cradle is primarily used to oversee stack with the synchronization of different parts i.e. to make framework blame tolerant. Without support, segments don’t utilize any reasonable technique to get and process demands. Be that as it may, the cushion makes segments to work in a decent way and at a similar speed, hence results in quicker administrations.

Above AWS Interview Question & Answers are collected from internet resources,  for any doubt please refer AWS official doc.



 
Top
Maintained By Amit Maheshwari